Home/Contacts/
CityPlanning/RestorationWorks/
InteriorDesign/Publications/Contests


InteriorDesign

 



Apartment c.so Paganini

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge

 

.

 



Restructuring and fusion of two apartaments


Two adjoining appartaments are merge. The project is concetrate in to the corridor''s distribution that like a "gallery" becomes the hub of the home. For the other side the project redrawing the space of the home with cuts and adjoining of rooms. The materials used ar wood, wrought iron, mosaic and resin floor coverings.

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge

Click to enlarge Click to enlarge

 

.

 


 

Via T. Reggio (Genoa - Italy)
Flat renovation


This is a large flat (over 200 square metres) which overlooks the square Cathedral. The building from the medieval period, preserves all the peculiarities of that time: big walls, high ceilings that very often are stratified like in this case.

The project is conceived as a contemporary architecture, from the materials (steel, glass, polycarbonate, cement and so on) to the shapes.

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge

.

 


 

Via della Maddalena (Genoa - Italy)

 

Renovation of a flat in the medieval centre of Genoa. The project is a restoration of the original architecture of the Seventeenth century with some modern structural interventions.

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge

 

.

 


 

Renovation (Milan - Italy)

Renovation was carried out in 2011. The original plan provided restyling of a duplex apartment with a mansard, located in downtown Milano. Here, we are proposing a little addition, an owner's office which will be housed in a portion of the large terrace.

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge

Click to enlarge

 

.

 


 

Viale Luigi Majno (Milan - Italy)
Flat renovation


The interior of the flat has been completely changed into a wide and bright living room.The glass doors, make a separation of the space without hiding the other rooms.
Some baroque insertions mitigate the minimal style such as the bath in gold and yellow. The lightings, heating and Hi-Fi stereo have been studied according to domotics.

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge

Click to enlarge

..

 


 

Finale Ligure (Savona - Italy)
Flat renovation

In 2005 after the restoration of a part of a block of houses in the old centre of Finale Ligure, a small flat,on different levels, was renovated. The plan is centred on the kitchen and the redraw of the staircase that leads to the second floor.The house still kept the old beautiful vaults even though it was poor architecture, so we brought out the structure with a white paint. The other spaces were re-organized following the customers' requirements. .

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge

Click to enlarge Click to enlarge

 

.

 


 

Via senato (Milan - Italy)

Renovation of a hairdresser salon

Reorganization of the rooms into a single space. The work is centred on the contrasts of bright and opaque, the use of colours and the different materials. A long texturized passage ends in a bright space.

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge

 

.

 


 

Serravalle Scrivia (Alessandria - Italy)
Plan for a one-family home

Serravalle Scrivia spreads mostly along the hills. Inside a country house's park, we have planned a new building.
The house stands on a typical ligurian fascia so the plan exploits this difference in height with a series of walls made with big local stones ashlars, placed along the slope.The garden has been enlarged and new hypogean spaces (garage, cellar...) have been created. The building is built around a 2,2x4 mt. glass courtyard with a cherry tree in the middle of it. An opening in the west wall allows a fine view over the valley.

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge

.

 


 

2007
Rebuilding of the office premises
of Fondocasa

It's a small office in the old town centre of Genoa that we have totally restored. Here you can see a particular of the plan: the handrail of an inside staircase where the two geometrical basic figures (circle and rectangle) intersect.

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge

 

.

 


 

Wardrobe


It's a unique piece designed on demand during the restoration of a flat. The project has been worked out the concept of the square. A grind of twelve modules with its drawers, sections and shelving

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge

 

.

 


 

Cubò

 

It's a small box placed in a park.The project had just one rule: the object's size could not be over 1x2 metres. Cubò functions as a storage for rakes and fertilizers and it can double its volume thanks to a series of hinged panels. It's the same concept of the stalls, shelters and newspapers kiosks; a multifunctional object that can “change its skin” using different materials and textures.

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge

.

 


 

Sofa


Another unique piece designed on demand. The design arises from a line moving on the x, y, z axis that shape the structure. Interesting the chromatic contrasts between the wengé monocoque and the cushions and the sloping cut of the dormeuse.

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge

 

.

 

.


Fornitori
ufficiali
servizi
in Fiera

ODD / Officina Darchitettura e Design

P.I. 03856770106 / 02588600219